Gyrotonic® Expansion System és una de les millors tècniques de rehabilitació física i recuperació funcional, així com una eina excel·lent per millorar la forma física…

El mètode


Gyrotonic Expansion System és un mètode que incorpora principis del ioga, la dansa, la gimnàstica, el tai chi i la natació.


Va ser creat després d’anys d’investigació  per Julius Horvath als Estats Units. Després de patir greus lesions al llarg de la seva carrera com a ballarí, va buscar tot tipus de teràpies per tal de recuperar-se. Al no obtenir els resultats esperats, va començar la seva pròpia recerca. Això el va portar a desenvolupar el que avui es coneix com el mètode Gyrotonic Expansion System.


Horvarth va crear un equipament especialment dissenyat que proporciona una total llibertat de moviments, que permeten enfortir i estirar la musculatura.


Gràcies a aquest equipament, podem augmentar o disminuir la resistència segons les necessitats de cada persona, obtenint una sensació similar a la que tenim al moure’ns sota de l’aigua.


La resistència constant que realitzen els discs giratoris i les politges, eliminen completament l’impacte a l’ inici i al final de cada un dels moviments i impossibiliten cap parada brusca que pugui danyar les articulacions.


Gyrotonic es diferencia d’altres tècniques pels seus moviments tridimensionals, en què no s’utilitza un múscul en concret sinó cadenes funcionals musculars. Això permet un desenvolupament simultani de la força, la mobilitat, la flexibilitat i la coordinació.


Es realitzen series d’ exercicis que es sincronitzen amb la respiració estimulant així la circulació i ajudant a reduir l’estrès.


Gràcies a aquest mètode, aprenem a moure’ns de una manera  més correcte i harmoniosa, corregint desequilibris posturals, recuperant-nos de lesions o prevenint-ne de futures. En definitiva, aconseguint un cos més equilibrat, flexible, tonificat i vigorós.


El mètode